Híreink

A bélyeggyűjtés és ami mögötte van

Az RTL Klub "XXI. század" című kultúrális magazinja riportműsort sugároz a bélyeggyűjtésről február 12-én kedden 23 órai kezdettel. Ismétlése 17-én vasárnap 12:20-kor tekinthető meg.  A műsor honlapján az intereneten az első adás után hamarosan itt megtekinthető lesz.

A székházunkban januárban készült riportokat a MABÉOSZ elnöke, dr. Homonnay Géza és a MABÉOSZ tagjai adták.

Rendkívüli Országos Küldöttgyűlés

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy a cégbíróság igényére - jogi okokból, kizárólag csak a tisztségviselőink választásáról szeptemberben hozott határozat szövegének korrigálására - a MABÉOSZ elnöksége rendkívüli országos küldöttgyűlés összehívásáról hozott határozatot. Az Elnökség e jogi problémára a felmerülését követő egy héten belül, igen gyorsan reagált, de a lebonyolítás sürgőssége miatt a küldöttgyűlés meghívója azonban ezúttal a Bélyegvilágban kivételesen már nem jelenhetett meg a küldöttgyűlés előtt 30 nappal.

Börze maradékeladás

A MABÉOSZ és a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének a székházban rendezett szokásos, közösen szervezett öszi börzéjén a likviditás felmérése céljából a MABÉOSZ elfekvő készleteinek egy részét árverésre bocsátottuk. A tételekre előzetes írásos ajánlatokat kértünk, és igen mérsékelt érdeklődés mellett ugyan, de a valóban likvid tételekből sikerült jelentős bevételre szert tennünk.  A maradék tételek november végéig még megvásárolhatók, végül decemberben selejtezésre kerülnek.