Gyakori kérdések

Ha bélyeggyűjtéssel kapcsolatos kérdése van, könnyen lehet, hogy még csak levelet sem kell fogalmaznia, vagy telefonra vesztegetni pénzét és idejét. Itt megtalálhatja a hozzánk leggyakrabban érkező kérdésekre a tapasztalatokkal rendelkező forrásból származó, legmegbízhatóbb választ!

 

Miért nem sikerül a MABÉOSZ honlapján regisztrálni?

A *-gal jelölt mezők megadása kötelező, ha valamelyik hiányzik, a rendszer ezt hibaüzenettel jelzi. A lap alján található "Új fiók létrehozása" nyomógomb használata előtt előbb rá kell klikkelni a felette levő "nem vagyok robot" előtti jelölőnégyzetre, és megvárni(!), amíg ott egy zöld "pipa" jelenik meg. 

   

Sikeres regisztráció esetén a rendszer visszajelzi, hogy e-mail címe érvényességének megerősítést kérő, szokásos levelet küldött:

Ha a fenti visszajelzést ellenére a bejövő levelek között pár percen belül az email-ünk nem jelenik meg, akkor vagy az e-mail-címet adta meg tévesen, vagy a levél a "SPAM" mappájában landolt (utóbbi esetben ott pár napig még megtalálható).

Ha már tagunk, kérjük ne feldje el megadni  a tagsági számát vagy a regisztráció során, vagy a minden bejelentlezéskor megjelenő profil-adatai között. Ennek érvényességének néhány munkanapon belüli ellenőrizzük, és  online hozzáférhetővé tesszük Ön számára a Bélyegviláág három legutóbbi számát is ezen a csak tagjaink számára elérhető weboldalunkon: Bélyegvilág legfrisebb lapszámok. 

Mit érhet egy örökölt gyűjtemény?

Ha valóban érdemesnek véli foglalkozni vele, forduljon a MABÉOSZ Hagyatéki és Bélyegtanácsadó Bizottságához!

Okvetlenül tudnia kell azonban, hogy nagyjából 1960-1990 között nagyon sok, országok kiadásainak egy időszakának alapbélyegeit tartalmazó, ma már csak csak igen nehezen értékesíthető gyűjtemény keletkezett szerte a világon, így hazánkban is. Ha kis szerencsével mégis sikerül vevőre találnia, ezek esetében még nagyobb mennyiségű bélyeg esetén sem lehet komolyabb értékre számítani.

Egy tehetősebb gyűjtő jelentős anyagi áldozatokkal, hosszabb idő alatt létrehozott, esetleg még bélyegkiállítások megőrzött oklevelei tanúsága szerint is sikeres gyűjteménye azonban egész más eset, amivel biztosan érdemes szakértőkhöz fordulnia!

Hogyan lehet a MABÉOSZ tagjává válni?

Felkereshet egy Ön által választott bélyegkört személyesen, vagy töltse ki és küldje be nekünk adatait online. E-mailben hamarosan jelentkezünk, és egyeztetjük Önnel, hogy melyik az Önnek legkönnyebben elérhető bélyegkör, amellyel kapcsolatba léphet.  

A Belépési nyilatkozat innét, valamint a honap bármely ablakának jobb felső részében levő "Kapcsolat" gombbal megjeleníthatő menüból érhető el.

Mennyi a MABÉOSZ tagdíja?

Tagdíjainkat a honlap Tagdíjak oldalán tettük közzé.  A tagdíj év elején, a tag bélyegkörében fizetendő be. 

Akadály esetén, kivételeles esetekben évközben bármikor, átutalással is befizethető a tagdíj a MABÉOSZ bankszámlaszámára. A befizetésről azonban ez esetben a tagnévsort vezető bélyegkört párhuzamosan értesíteni kell, mert a tagnévsorokat a bélyegkör jutatja el a központi tagnyilvántartásnak.

Ezt követően tudjuk csak havonta kiküldeni hazai felnőtt tagjainknak a bélyegkör tagnévsorában szereplő belföldi postacímre újságunkat, a Bélyegvilágot. Külföldi postacím esetén a MABÉOSZ külföldi tagdíja fizetendő. 

Mi a MABÉOSZ bankszámlaszáma, adószáma, stb?

A honlapunkon  jobb felső sarkában van egy "Kapcsolat" menü, amelyben az "Elérhetőségeink" lapon minden fontosabb elérhetőségünk közt a központi bankszámlaszámunk is megtalálható.