Cserefüzet

Bélyeget keres?

A MABÉOSZ - kizárólag tagjainak - országonként rendezett és megbízhatóan árazott, minőségi kínálatot nyújt!

Minták a jelenleg forgalmazott füzetekből:  

Magyarország  Európa  Észak-Amerika  Közép-Amerika  Dél-Amerika  Afrika Ausztrália és Óceánia  Ázsia

z internetes csereoldalakkal szemben cserefüzeteinkben  a kínálat katalógusszám növekvő sorrendbe rendezett, így egy Önnek hiányzó bélyeg a katalógusszám ismeretében gyorsan és könnyen megtalálható. A minden bélyeg alatt forintban megtalálható eladási ár realitásának megítéléséhez pedig a bélyeg felett a katalógusszámtól jobbra nálunk kötelezően feltüntetendő egy katalógusár is, mely alapvető információ a piaci érték megitéléséhez. Az internetes piactereken ennek munkaigénye miatt az alacsonyabb értékek esetében ez túlnyomórészt hiányzik.  

A MABÉOSZ e cserefüzet-forgalom működtetésével segíti a bélyegcserét, amivel lehetőséget nyújtunk olyan kisebb értékű bélyegek gazdaságos beszerzésére is, melyekkel a bélyegkereskedők és árverőházak egyesével gazdasági okokból alig, vagy egyáltalán nem foglalkoznak. Az interneten keresztüli megszerzésük szintén gazdaságtalan a magas postaköltségek, valamint a vevő számára csak több más, felesleges bélyeget is tartalmazó nagyobb a tételekben való előfordulásuk miatt. Így Magyarországon jelenleg ez a leghatékonyabb eszköz a világ bármely országa országgyűjteményének felépítéséhez.

A cserefüzet-forgalomban a Szövetség éves tagdíját fizető tagjai vehetnek részt, beadóként egyénileg, kivevőként bélyegköreink cserefüzet felelősein keresztül. A füzetek beadása, átvétele és az elszámolás a Központi Szolgáltatási Csoportnál folyik. Elérhetőségek: +36 70 627-2899 és  horanyi.odon@googlemail.com
Ügyfélfogadási idők: kedd-szerda 10–16 óra között, a MABÉOSZ-székház IV. emeleti 407. szobájában.

A cserefüzet-forgalomban való részvételhez a Központi Szolgáltatási Csoportnál kapható, kétféle méretű füzet áll rendelkezésre. Az A5 méretű nagyobb füzet ára 160 Ft, a fele méretű kisebb füzeté 190 Ft (nem tévedés, a kisebben elférő kevesebb bélyeg miatt annak kezelési költségei sajnos magasabb.)  A beadott füzetek 16 laposak, a nagyalakúak oldalanként 25, a kis alakúak 10 bélyeghelyet tartalmaznak. A kiürült cserefüzetek újrahasznosítása elszámolástechnikai okok miatt nem megengedett!

A füzetek bélyegcserére való használata egy 1971-ben kialakított, és utoljára 2013 decemberében továbbfejlesztett, itt megismerhető, kiforrott és régóta bevált, jól működő szabályzat szerint folyik. A füzetekben feltüntetett információk helyességéért a beadó felel. Kérjük a gyűjtőket, hogy kivétel előtt ezek helyeségét, valamint a bélyegek minőségét is ellenőrizzék, és a füzetek esetleg hibás tételek katalógusszámait a füzetbe helyezett külön papírlapra(!) írva jelezzék a köri cserefüzet felelősnek (a füzetbe írni, vagy a tartalmán változtatni a kivétet jelző szignón kívül szigorúan tilos, ami a forgalmazásból való kizárást eredményezheti). A hibásnak jelentett füzeteket a forgalmazásból azonnal kivesszük, és a beadó által végzett szükséges javításig visszatartjuk.