(philatelic gold medal - F.I.P. aranyérem, 2009. Róma)


review to the English version (2018)

A könyv jelentősen bővített, az egyik szerző által tovább írt, és könnyebben megjegyezhető, rövidebb címmel megjelent negyedik kiadását az előfizetők 2017 júniusában vehették kézbe. Redukált felbontású, nyomtatásra nem alkalmas, de kis fájlmérete miatt akár mobiltelefonon is kezelhető méretű pdf állományban a könyv folyamatosan bővülő tartalma folyamatosan hozzáférhető a szerzőnél, személyes átvétel esetén CD lemezen a MABÉOSZ III. emeletén a csütörtök délutáni cserenapokon, vagy akár egy PDF állomány internetes adatmegosztásával is. Ennek ára 800 ft, postázás igénye esetén annak költsége külön térítendő. A CD egyben a könyv tartozéka is, és a tartalom bővülése esetén a korábbi CD lemezek féláron mindig lecserélhetők a legfrisebb verzióra.

A nyomtatásban is kiadott 4. kiadás főbb adatai: a korábbi 311-gyel szemben 430 számozott oldal, A4-nél kisebb, könnyebben forgatható, kemény kötésű B5 méretű kivitel. Javított és bővített képanyag, az előzetesen jelzettől eltérően minden oldalon színes nyomtatás, súlya 1 kg.

A magyar pénzügyi filatália e modern bibliájának szánt könyv eddigi három kiadásának összesen 147 példányát 2007 évvége és 2011. között egy ma már nem működő magyar árverőház, a Profila árusította ki, 24.000 forintos áron. A régi, A4 méretű nagy felbontásban, és színesben nyomtatott, puhafedelű könyvek többségét többségét a tulajdonosaik már ronggyá olvasták. Állapotuk miatt is, árveréseken már csak elvétve lehet velük találkozni, gyakorlatilag sajnos szinte beszerezhetetlenek. A könyv eredeti, az első kiadáshoz készült, igen részletes ismertetője itt olvasható.

A 430 feletti oldalra bővített 4. kiadás könyvbemutatóját 2017. április 20-án tartottuk meg a Bélyegmúzeumban, melynek elektronikus verziója pdf-formátumban már 2016 szeptembere óta folyamatosan elérhető volt. Az 5. kiadás a következő évben angol nyelven jelent meg. Ez digitálisan egyelőre még nem, de innét kezdve az ezzel párhuzamos, folyamatosan frissülő magyar nyelvű PDF verziók a szerzőnél besezerzhetők.

Az első kiadások javított oldalainak külön weboldala van, melyen az (utolsó változás dátuma: 2015.05.03). Etz után kezdődött a nyomdai kivitelre is szánt elektronikus kiadás előkészítése.

Itt naprakészen megtekinthető az elektronikus kiadások : verziótörténete; (pdf);
összehasonlítás az eddigi szakirodalommal (pdf);
katalogizálási változtatások áttekintése (pdf);
A statisztikai felmérési program űrlapjai és eredményei;
kitölthetö formátum az olvasói észrevételekhez (doc).

Észrevételeit e_mailben ide klikelve küldheti el, de hagyományos úton a MABÉOSZ 1378 Bp. Pf. 4. postacímen a szerzőhöz címezve is megkapjuk.

Mintaoldalak a 3. kiadásból és a 4. kiadásból

* * * * * * * * * * * * * * * * *
ISBN számok a kiadások sorrendjében:
978-963-06-3357-4, 978-963-06-3357-2, 978-963-06-3357-3