HunRev 2018 Budapest
a pénzügyi filatelisták első nemzetközi szimpóziuma

2018. június 20. 10-17h, Bélyegmúzeum / Stamp Museum, Budapest VII. Hársfa u. 47)

Free counters!

 

Célunk

A magyar okmánybélyeg megszületésének 150. évfordulója alkalmából, nemzetközi szimpóziumi formájában ismételödik az OISZ fennállásának 25. évfordulójára szervezett "HunRev 2016" című nagy sikerű rendezvény, mellyel a legutóbbi Bélyegnapon elnyerték a MABÉOSZ 2016. évi szakosztályi vándordíját is.

A rendezvény védnöke Nikodém Gabriella, a Bélyegmúzeum igazgatónője. Fő programunk az 1868 június 20-án forgalomba hozott első magyar illetékbélyegek kibocsátásának körülményeit bemutató nemzetközi filatéliai szeminárium, melynek előadói a Mafitt tagjai.

Aznap a témához kapcsolódva a Bélyegmúzeum egy hónapig látható kiállítása nyilik meg, melyet több, nemzetközi és országos kiállításokon és aranyérmes gyűjteményből állítunk össze.

Képek

A rendezvény fényképalbuma a facebookon tekinthető meg.

Program

 • 10:15-10:30 Megnyitó
 • 10:30 Szücs Károly (a szimpózium szervezője): Koczynski nyomában - az első magyar illetékbélyegkiadás előzményei, szakirodalmi áttekintés, a vonatkozó kézikönyv angol fordításának könyvbemutatója, 11:30-13:00 Büfé szünet és a múzeum kiállításának megtekintése
 • 13:00-14:30 Ralph Ebner (a FIP illetékbélyeg szakbizottságának elnöke): A Staatsdruckerei küzdelme a hamisítás ellen
 • 14:30-16:00 Dr. Novotny Erzsébet (az ÁNY Biztonsági Nyomda marketing igazgatója): Az első illetékbélyegek gyártása, Bécs - Buda
 • 16:00-18:00 Kötetlen beszélgetés a kiállítási keretek előtt
 • 18:00-20:00 Közös vacsora egy közeli indiai étteremben meghívottaknak.

  A rendezvény nyilvános, a Bélyegmúzeum és a Mafitt, valamint a facebook-on szerveződő "Okmánybélyeg baráti kör" közösségének remélhető aktív támogatásával. A rendezvény anyagi megalapozása céljából kérünk minden érdeklődőt, hogy éljen az alábbi szponzorálási lehetőségek egyikével! Bevételeinket az alábbi pólók és az itt jobbra látható, a szimpózium napján, 2018-ban forgalomba kerülő emlékív legyártása, a rendezvény és a kiadványok költségeire fordítjuk. Részvételi és támogatási szándékát a "fistaco@gmail.com" címén jelezheti.

  Hírek:

  Külföldi támogatók segítségével, folyik a Pénzügyi Filatélia c. szakkönyv angol fordításának nyelvi lektorálása. A könyv a szimpózium napján délelőtt nyomdakészen, digitális formában kerül bemutatásra, július második felétől már nyomtatva is megvásárolható lesz, és látható lesz augusztus 15-18 között a Praha 2018 FIP kiállításon is.

  Szponzoraink pólója / T-shirt of our sponsors

  E pólók mindegyikét egyetlen példányban készítettük el, és arra kérjük a tulajdonosát, hogy a dél körül a múzeum bejárata előtt készítendő közös fotó kedvéért ezt viseljék is majd! A már legyártott, de még gazdára nem talált példányok méretük szerint csoportosítva alább láthatók. Ezeket az egységes 3 eft-os támogatási összeget a helyszanen befizetők számára adjuk át.
  Anyagi lehetőségeihez mérten a gyártás előtti hetekben még minden támogatónk választhatott többféle összegű támogatási lehetőség közül (az elkelt pólók, azt a szponzor vezetéknevével a lap alján, a vonal alatti részben tüntetjük fel, helyenként pirossal a még rendezendő, megajánlott támogatási összeggel.)

 •  
  Emlékív - (elfogyott)

   

  ______________________________________________________________________________________________
  Már minden póló elkelt / all T-shirts are sold

  Szücs Károly

  Dr. Kovács László

  anonym

  Bencefiné Vaszkó Éva  
  anonym

  Hodobay Andor

  Kovács Attila
  Sebestyén T.Tamás
  anonym
  anonym
  anonym

  Tóth Zoltán
  anonym
  anonym
  anonym
  anonym
  anonym
  anonym
  anonym

  Martin Weise

  Martin Brumby

  Vincze család

  Vincze család

  Vincze család

  Vincze család

  Howard Fee

  Ralph Ebner

  anonym

  Burján Andor